Pati garšīgākā kūka ir tā, kuras pagatavošanai ir patērēts vismazāk laika. Ne vienmēr gribas dārgas un daudzkārtainas kūkas, citreiz gribas – tūlīt un tagad. Šīs kūkas pagatavošana aizņems vien ap 10 minūtes. Krēmu var likt dažādu – vienkārši sasmērēt biskvītus ar putotu saldo krējumu, vai šoreiz tiks izmantots jau gatavs izvārīts kondensētais piens.
Sastāvdaļas
- Valrieksti – 200g
- Olas – 3gb
- Cukurs – 80g
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Iebiezināts piens – 250g
- Krējums – 3 ēd. kar.
Pagatavošana
Attīrītus riekstus apcep uz sausas pannas. Tad saber blenderī un smalki sasmalcina. Sakuļ olas ar cukuru līdz viendabīgai masai. Pievieno riekstus, cepamo pulveri un atkal kārtīgi sakuļ. Jāsanāk ir šķidrai riekstu masai. Pārlej mīklu dziļā formā, kas iesmērēta ar sviestu un cep mikroviļņu krāsnī ar lielu jaudu 5 minūtes.
Gatavo krēmu; samaisa iebiezināto pienu (var vārīto) ar krējumu. Gatavo biskvītu ar diegu vai speciālu nazi, sagriež 3-4 daļās. Liek biskvītu uz šķīvja, pārsmērē ar krēmu, liek nākamo biskvītu un atkal krēmu. Arī virsējo kārtu pārsmērē ar krēmu un dekorē ar riekstiem. Gatavs! Šāda torte vislabāk patiks bezglutēna recepšu cienītājiem. Var pasniegt tūlīt, bet labāk paturēt kādu laiciņu ledusskapī lai ievelkas.