Sastāvdaļas
- Piens – 500ml
- Olas – 2gb
- Eļļa – 50g
- Raugs svaigs – 40g
- Cukurs – 1 tējk.
- Sāls – 1 tējk.
- Milti – 800g
Pildījumam
- Sautēti kāposti vai jebkurš pildījums pēc vēlēšanās – 600g
Lasi arī: Ātrs un ļoti gards pīrāgs uz krējuma bāzes
Pagatavošana
Universāla mīkla: Raugu sadrupina, pieber cukuru, ielej nedaudz pienu un samaisa. Pēc 10 minūtēm pievieno sakultas olas, sāli un pārējo pienu. Miltus ber lēnām, visu laiku maisot ar karoti. Mīklai jāsanāk viendabīgai.
Trauku ar mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm. Mīklu pārliek uz ieeļļotas virsmas ar eļļotām rokām. Atstāt uz 15 minūtēm zem pārtikas plēves. Lai būtu ērtāk, mīklu pārdala uz pusēm. Samīca un katru gabalu sadala vēl desmit gabaliņos ( ap 70g ). Izveido bumbiņas, kuras pēc tam izpleš ar rokām vai izrullē ar mīklas rulli. Pildījums var būt kādu vien vēlaties – sāļš vai salds.
Ja gribat saldu, tad mīklai var pielikt vienu ēdamkaroti cukura vairāk. Uz katra mīklas aplīša uzliek 2 ēdamkarotes pildījuma un kārtīgi aizspiež maliņas. Liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, ar aizspiesto maliņu uz leju. Izveido pīrādziņa formu. Sakuļ vienu olu, pievieno 20-30ml piena un apsmērē pīrādziņus. Patur istabas temperatūrā 15 minūtes. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.