Japāņu maiznieku prasmes daudziem no mums var būt nezināms noslēpums, tomēr, ja kāds no jums ir apmeklējis šo valsti zinās, ka Japānā nopērkamā maize ir mīksta kā pūka un gaisīga kā mākonis. Šī maize uz rauga bāzes un piena nepavisam neatgādina parastu baltmaizi.
Sastāvdaļas
- 250ml piena
- 360g kviešu milti
- 0,25 tējakraote sausā rauga
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 20g sviesta
Pagatavošana
150ml siltam pienam pievieno cukuru un raugu, samaisa un pagaida 15 minūtes, līdz raugs sāks fermentēties. Kamēr raugs ir procesā, samaisiet 100ml piena ar 20g miltu un uzvāriet masu kastliņā līdz pudiņa konsistencei. Ļaujiet masai nedaudz atdzist. Tad 340g atlikušos miltus samaisa ar sāli, pievieno olu, sviestu un rauga pienu. Sastāvdaļas nedaudz samaisa, pievieno kastroļa masu un iegūsiet mīklu.
Mīklu ielieciet ieeļotā traukā un ļaijiet tai uzbriest pustoru stundu. Tad mīklu sadala un lieka cepamajā traukā. Ja liksiet cieši līdzās, tā celsies uz augšu.