Ļoti vienkārša mīkla. Jums pat nav jāzina, kā gatavot. Cepumiņi vienmēr izdodas ideāli! Maigi, vidēji saldi un ļoti, ļoti garšīgi ābolu cepumi. Turklāt tos ir iespējams pagatavot tikai 20 minūtēs!
Pagatavošana:
Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļu. Es izmantoju parasto dakšiņu. Bet, protams, ar putojamo slotiņu sanāks ātrāk. Mīklai var pievienot šķipsniņu sāls. Ielej izkausētu sviestu. Un visu sajauc kopā.
Tad pamazām pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un ar karoti samaisa. Mīkla izdodas bieza:
Gatavajai mīklai pievienoju rupji sarīvētus ābolus un kanēli. Labāk ņemt ābolus, kas ir skābi – tā cepumi būs garšīgāki. Protams, āboliem nomizoju mizu – šeit tā nav vajadzīga.
Cepumus lieku ar karoti uz cepešpannas nelielā attālumā vienu no otra. Es izmantoju īpašu cepšanas paklājiņu. Varat paņemt pergamentu vai vienkārši novietot cepumus tieši uz ietaukotas cepešpannas (ja pie rokas nav pergamenta vai cepamā paklājiņa).
Cepešpannu ar cepumiem liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem uz 15 minūtēm. Cepumiem vajadzētu brūnēt, bet palikt mīkstiem.
Tas arī viss! Gardākais mūsmāju našķis pie tējas gatavs! 🙂
Receptes:
- Āboli – 2 gab.
- Milti – 350 g
- Olas – 3 gab.
- Cukurs – 4 ēd.k.
- Sviests – 150 g
- Kanēlis – 0,5 tējk.
- Cepamais pulveris – 1 iepakojums. (10 g)
- Vanilīns – 1 iepakojums.