Ļoti garšīgs un viegls deserts bez cepšanas ar maigu biezpiena – jogurta krēmu. Šī deserta īpatnība – garšīga un salda pamatne no augļiem un žāvētiem augļiem bez sviesta un cepumiem, kas kaitīgi figūrai!
Sastāvdaļas:
- Āboli – 200g
- Auzu vai pilngraudu pārslas – 180g
- Žāvēti augļi( vīģes, dateles ) – 100g
- Banāni – 220g
- Krēmveidīgs biezpiens (bez taukiem) – 500g
- Dabīgs jogurts – 300g
- Medus – 20g
- Bumbieri – 150g
Pagatavošana:
Sasmalcina pārslas blenderī vai kafijas dzirnaviņās. Ābolus sarīvē. Žāvētos augļus sīki sagriež vai sablenderē( līdz maziem gabaliņiem nevis biezenim) . Banānus saspaida biezenī un pievieno ābolu, pārslu un žāvēto augļu maisījumam, samaisa. Banāni palīdzēs savienot visas sastāvdaļas vienā kopumā un veidot viendabīgu, bet ne šķidru masu. Liek iegūto masu formā, ieteicams ar noņemamām malām, izlīdzina un nedaudz piespiež. Kamēr gatavojas krēms, deserta pamatni var ielikt ledusskapī.
Samaisa biezpienu un jogurtu, pievieno medu, samaisa. bumbieri sagriež plānās šķēlītēs vai kubiciņos, pievieno krēmam. Dažas šķēlītes var atstāt dekorēšanai. Krēmu liek uz pamatnes. Virsu var dekorēt ar bumbieru šķēlītēm, riekstiem vai ogām. Atstāj torti ledusskapī uz nakti, lai krēms sastingst. Noņem formas malas un varam baudīt vieglu un garšīgu kūku! Labu apetīti!