Nav nepieciešama cepeškrāsns! Gatavoju pannā. Visvienkāršākā mīkla un nekādu sarežģījumu cepšanas laikā! Mazas bulciņas sviestmaizēm. Pildījumam izmantoju visu, kas patīk un kas šobrīd ir ledusskapī. Bērniem garšo – un tas ir pats galvenais! 😊 Pasniedzu ar sieru, gaļu, dārzeņiem un salātiem, pastēti vai vienkārši ar sviestu. Tās ir lieliskas arī ar saldajiem pildījumiem – ievārījumu vai saldo biezpienu.
Sastāvdaļas:
- Milti – 260 g
- Sausais raugs – 1,5 tējkarotes
- Sāls – 1 tējkarote
- Ūdens – 200 ml
Sajaucu mīklu. Miltiem pievienoju raugu. Siltā ūdenī izšķīdinu sāli un pakāpeniski pieleju to pie miltiem, maisot. Atstāju bļodā zem dvieļa uz 40 minūtēm.

Kad mīkla gatava, to izrullēju uz dēļa, bet ne pārāk plāni. Ar nelielu glāzi izspiežu bulciņas.

Noņemu lieko mīklu un atstāju bulciņas vēl 15 minūtes zem dvieļa, lai mazliet uzrūgst.

Cepu sausā pannā. Var uzlikt vāku uz dažām minūtēm, lai labāk izceptos.


Pēc tam atstāju zem dvieļa, lai atdziest. Var ēst tāpat, bet es parasti pildoju. Šoreiz – korejiešu burkāni, siers un mazliet zaļumu. Ne tikai garšīgi, bet arī ļoti skaisti!


- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!