Kūka “Piena meitene”: vienkārša deserta recepte, kas kūst mutē

edzive

Esiet uzmanīgi – gardā kūka izraisa atkarību. Jūsu mīļie lūgs to pagatavot vēlreiz un vairāk nekā dažas reizes!

Kūka “Piena meitene” ir patiesa klasika. Šis smalkais un izsmalcinātais deserts ar piena garšu ieguva popularitāti jau 20. gadsimta vidū. Tolaik receptes bieži tika nodotas no mutes mutē, un katra saimniece pievienoja kaut ko savu, padarot katru kūku unikālu. Šodien “Piena meitene” nav zaudējusi savu aktualitāti un turpina priecēt tos, kuriem saldums ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Dalāmies ar oriģinālu recepti, kas nodota no paaudzes paaudzē.

Sastāvdaļas:

  • 4 lielas vistu olas;
  • Baltais cukurs 200g;
  • Pirmās šķiras kviešu milti 200g;
  • Viena tējakrote cepamā pulvera un vaniļas;
  • 200g sviesta;
  • 500ml iebiezinātā piena;
  • Jebkuri rieksti pēc gaumes un garšas.

Sāciet ar kūkas biskvīta gatavošanu. Atdaliet olas dzeltenumus un baltumus. Saputo baltumus līdz cietai stingrībai, pakāpeniski pievienojot pusi no kopējā cukura daudzuma.

Atsevišķā bļodā sakuļ dzeltenumus ar atlikušo cukuru līdz gaišam. Pēc tam uzmanīgi apvienojiet dzeltenuma un olbaltumvielu masas, pievienojot iepriekš izsijātus miltus un cepamo pulveri.

Kad izveidojusies viendabīga masa, lej mīklu divās identiskās formās un cep 180 grādos apmēram 20-30 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai.

Ļaujiet biskvītiem atdzist un sagrieziet tos vidū tā, lai no divām biezām iegūtu četras plānas kārtas.

Krēma gatavošana. Iepriekš izkausētu sviestu liek bļodā. Pamazām pievieno karoti vārīta iebiezinātā piena, turpinot kult maisījumu līdz viendabīgais konsistencei. Krēmu ir svarīgi putot ilgstoši – jāpanāk tāda konsistence, lai tas nebūtu pārāk šķidrs, bet būtu pietiekami elastīgs, lai to būtu ērti uzklāt uz kūkas.

Kad biskvīti ir atdzisuši, sāciet kūkas kārtošanas procesu. Ar lāpstiņu vienmērīgi uzklājiet krēmu uz katras kūkas virsmas un uzmanīgi salieciet tos vienu virs otra. Izmantojiet atlikušo krēmu, lai pārklātu kūkas augšējo slāni un malas. Jūs varat izrotāt “Piena meiteni” ar sasmalcinātiem riekstiem vai atstāt virsmu gludu.

Pirms pasniegšanas kūkai ieteicams kārtīgi ievilkties vairākas stundas vai pat nakti ledusskapī. Tādā veidā tas kļūs vēl maigāks un sulīgāks, un krēma saldums tiks atklāts simtprocentīgi. Šo darbību veikšana palīdzēs jums izveidot ne tikai desertu, bet īstu konditorejas mākslas darbu ar nostalģijas garšu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More