Šo maigo un garšīgo siera kūku var pagatavot bez cepšanas. Pagatavošanai vajadzēs silikona vai metāla izjaucamo formu.
Sastāvdaļas:
- Biezpiens – 0,5kg
- Ķirbis – 0,3kg
- Medus – 2,5-3 ēd. kar.
- Krējums – 50ml
- Želatīns – 15g
- Vaniļas ekstrakts – 2-3 piles
- Kokosriekstu pārslas vai skaidiņas – 1 tējk.
Pagatavošana:
Ķirbi sagriež gabaliņos 7mm biezumā, liek keramikas traukā. Mizu nevajag mizot nost. Cep cepeškrāsnī 200 grādos līdz tie mīksti. Biezpienu liek traukā, kur tiks gatavota kūka. Pievieno medu, krējumu un vaniļas ekstraktu. Izcepto ķirbi atdzesē un noņem mizu.
Ķirbi sagriež mazos gabaliņos un liek pie pārējām sastāvdaļām. Ar blenderi sakuļ līdz viendabīgai masai. Želatīnu iemērc 60 ml auksta ūdens lai uzbriest. Izkausē ūdens peldē, lej traukā un atkārtoti sakuļ masu ar blenderi. Formu iesmērē ar eļļu, kas ir bez smaržas.
Īpašu uzmanību pievērš sānu un augšmalām. Lej formā iegūto biezpiena masu. Apklāj formu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 6-8 stundām. Gatavo siera kūku uzmanīgi izņem no formas un pārliek uz pasniedzamā šķīvja. Apkaisa ar kokosa skaidiņām un pasniedz.