Samsa ir uzbeku ēdiens, kas oriģinālajā versijā tika cepts no kārtainās mīklas. To pagatavošana pēc oriģinālās receptes nebūt nav vienkārša, bet esam atraduši vienkāršoto un tik pat gardo variantu šo pīrādziņu pagatavošanai.
Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1,5 tējkarote sāls
- 0,5 tējkarote citronskābe
- 4 glāzes kviešu miltu
- 2 kartupeļi
- 0,5 tējkarote malti melnie pipari
- 250ml kefīra
- 0,5 tējkarote sodas
- 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 300g vistas filejas
- 3 sīpoli
- 0,5 tējkarote garšviela vistas gaļai
Lasi arī: Krēms tortēm bez miksera
Pagatavošana
Dziļā traukā iesit olas, ielej kefīru un 1 tējkaroti sāls.
Atsevišķā bļodā iesijā miltus, pieber sodu un citronskābi, tad pielej olu maisījumu un pievieno saulespuķu eļļu. Mīklu mīca līdz rauga mīklai līdzīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk miltu. Tad mīklu atstāj uz 1 stundu.
Pagatavo pildījumu. Blenderī sasmalcina sīpolu un kartupeli. Tad pievieno maltu gaļu, pustējkaroti sāls, vistas garšvielu un piparus. Vislabāk pildījumu mīcīt ar rokām.
Tad ņem mīklu un sadala pa pikučiem olas lielumā un liek uz galda. Apklāj ar dvieli un ļauj vēl 10 minūtes mīklai atpūsties. Tad katru mīklas pikuci izrullē un veido trīsstūrus, kurus pilda ar gaļu.
Liek pīrādziņus uz cepamās plātes, kas apklāta ar pergamentu un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 200 grādos.