2.6K
Gavēņa laika ēdienkartē ir gan pelmeņi, gan klimpas, bet tie nav tik trekni kā ikdienā. Tādiem ēdieniem vajag gavēņa laika plaucēto mīklu. Šo mīklu jauc ar miltiem, verdošu ūdeni un eļļu.
Sastāvdaļas
- Milti – 3 glāzes
- Sāls – 1 tējk.
- Eļļa – 3 ēd. kar.
- Verdošs ūdens – 1 glāze
Pagatavošana
Miltus izsijā, pievieno sāli un samaisa.
Miltu vidū izveido bedrīti.
Pie miltiem pielej eļļu, tad lēnām lej verdošu ūdeni pa 3-4 reizēm. Uzreiz maisa mīklu lai veidojas viendabīga masa. Tālāk mīca uz galda. Izmīcīto mīklu liek atpakaļ bļodā un apklāj ar dvieli. Istabas temperatūrā mīklu tur 30 minūtes. Mīkla gatava! Izmanto pelmeņu, un klimpu pagatavošanai.