Lielisks saldums pie kafijas tases!
Sastāvdaļas
Mīklai
- 100g sviesta
- 165g miltu
- 1 olas dzeltenums
- 65g pūdercukura
- 65g riekstu (mandeļu)
- 1/2 tējk. vaniļas cukura
Pildījumam
- 200g džema
- 100g cukura
- 3 olu baltumi
- 3g agara
- 60g ūdens
Lasi arī: Ātrākais krēms kāds gatavots! 2 sastāvdaļas un gatavs 10 minūtēs!
Pagatavošana
Riekstus notīra, apgrauzdē un sasmalcina. Mīklai – sajauc kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olas dzeltenumu. Pievieno riekstus un miltus, iejauc mīklu. Mīklu izrullēt plānā slānī (2-3mm) un atdzesē ledusskapī. Mīklu sakārto groziņos, sadursta ar dakšu un cep 12 minūtes iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos, līdz tā kļūst zeltaina. Groziņus atdzesē.
Džemu uzsilda un izberž caur sietu. Piepilda groziņus ar džemu. Agaru iemērc aukstā ūdenī uz divām stundām. Džemu uzsilda un izberz caur sietu. Lielā bļodā pārliek olu baltumus, siltu džemu un cukuru un uzputo ar mikseri. Kamēr putojat, uzkarsē agaru un pievieno vēl karstu. Kārtīgi samaisa. Uzreiz pārliek masu sagatavotā konditorejas maisiņā un izspiež krēmu groziņos.