Šodien parādīšu un izstāstīšu, kā pagatavot fantastisku kūku, kura nav jācep un rotās jebkuru svētku galdu. Recepte ir ātra, vienkārši un nereāli garšīga. Sāksim!
Pagatavošana
Dziļā bļodā iesit trīs olas, pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru. Visu samiksē līdz viendabīgai masai.

Olu masai pievieno kukurūzas cieti un miltus. Visu ļoti rūpīgi samaisa tā, lai masa ir viendabīga un tajā nebūtu kunkulīšu.



Mīklu pārlej katliņā, pievieno pienu un katliņu liek uz vidējas uguns nepārtraukti maisot.


Kad krēms kļūst stingrs, tad noņem no uguns.

Krēmam pievieno sviestu un iemaisa to līdz tas ir pilnībā izkusis. Tad krēmam ļauj atdzist.

Tad uzvāra stipru kafiju. SVARĪGI! Kad mērcē cepumus kafijā, tai jābūt pilnībā atdzisušai.

Cepumus nevajadzētu arī pārāk ilgi mērcēt kafijā. Tas tos kārto stikla traukā vienā kārtā un pa virsu klāj krēmu.

Šādā veidā turpina veidot kūkas kārtas līdz trauks ir aizpildīts un pēdējam slānim ir jābūt krēmam.

Sagriežam šokolādi mazos gabaliņos un liekam seklā traukā. Šokolādei pievienojam saldo krējumu. Un liekam karstā ūdens peldē līdz šokolādes masa ir viendabīga, tad mazliet atdzesējam un lejam virsū uz kūkas, vienmērīgi izlīdzinām.




Lai kūku skaistāk izdekorētu, kondidoterajas maisā izkausējam balto šokolādi un uz kūkas veido līnijas.

Ar zobu bakstāmo velkam līnijas kā attēlā zemāk, lai kūkai veidotos raksts.

Šai kūkai nav jānostāvās, bet to uzreiz var pasniegt un tā ir ārkārtīgi garda!

Sastāvdaļas:
- Olas – 3 gab .;
- Cukurs – 150 g;
- Vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs – 1 tējk;
- Kukurūzas ciete – 4 ēdamk. l. (var aizstāt ar citu);
- Milti – 4 ēd.k.;
- Piens – 1 litrs;
- Sviests – 50 g;
- Kafija – cepumu mērcēšanai;
- Cepumi – 300-400 g;
- Šokolāde – 150 g (jebkura pēc jūsu gaumes);
- Saldais krējums (vismaz 30% tauku saturs) – 150 ml;
- Baltā šokolāde dekorēšanai (pēc izvēles).
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!