Ēģiptes torte: recepti gribēs uzzināt visi!

edzive

Sastāvdaļas plāceņiem

  • 3 olu baltumi;
  • 3 ēdamkarotes cukura;
  • Pusēdamkarote miltu;
  • 50 g malti rieksti.

Šīs sastāvdaļas ir vienam plācenim. Kopā būs vajadzīgi 3 plāceņi.

Sastāvdaļas krēmam

  • 10 olu dzeltenumi;
  • 10 ēdamkarotes cukura;
  • 5 ēdamkarotes miltu;
  • 2 paciņas vaniļas cukura;
  • 350 ml piena;
  • 170 g sviesta.

Kraukšķīgajam krēmam

  • 350 ml saldā krējuma;
  • 200 g cukura;
  • 120 g sgarieztu lazdu riekstu vai valriekstu.

Pagatvošana

Krēms: olas dzeltenumus sajauc ar cukuru miltiem, vaniļas cukuru un pienu. Nepārtraukti maisot liek uz lēnas uguns un vāra līdz tas gadndrīz uzvārās. Pēc noņemšanas no uguns maisa vēl kādas 2 minūtes. Atdzesē un sagriež gabaliņos sviestu, ieliek krēmā un mikseri sakuļ viendabīgā masā.

Tad cep plāceņus. Olu baltumus sakuļ stingrāz putās, pieliek cukuru un kuļ līdz putas izskatās glancētas. Pievieno miltus un riekstus, rūpīgi samaisa līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu lej uz cepešapannas, kas apziesta ar sviestu vai noklāta ar cepamo papīru. Cep uz 170 grādiem 20 minūtes.

Kraukšķīgais krēms: Katliņā izkausē cukuru līdz tas karamelizējas un uzreiz izlej uz cepamā papīra. Cukurs sastingst ļoti ātri. Pārklāj to ar vēl vienu papīru un ar mīklas rulli sasit cukuru sīkās drumslās. Saputo saldo krējumu un sajauc ar karamelizēto cukuru un sagrieztiem riekstiem.

Uz katra plāceņa izklāj trešdaļu no krēma. Pa virsu krēmam klāj kraukšķīgo slāni. Tā atkārto vēl divas reizes: plācenis, krēms, kraukšķīgais slānis.

Tortes malas apsiež ar kraukšķīgo krēmu un dekorē ar riekstiem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More