Vārds torte diezgan bieži tiek asociēts ar stundām ilgu vergošanu virtuvē. Bet ne šoreiz! Tiem, kuriem ir maz laika šī torte, jeb drīzāk deserts, būs brīnišķīga alternatīva! Tortes pamatā ir citronu vārītais krēms.
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 120g cukura
- 2 ēdamkarotes rīvētas citrona mizas
- 1l piena
- 300g piena
- 60g kukurūzas cietes
Pagatavošana:
Pienu ielej katliņā, pievieno citronu mizu (atstāj mazu šķipsniņu, lai būtu ar ko torti apkaisīt) un liek uz lēnas uguns. Atsevišķi sakuļ olas ar cukuru. Daļu un siltā piena atlej atsevišķā glāzē, izšķīdina tajā kukurūzas cieti un lēni atlej atpakaļ katliņā. Pievieno olu maisījumu. Nepārtraukti maisa līdz viss sāk nedaudz vārīties un sabiezē. Atdzesē.
Tad laiks tori pa kārtām ieklāt traukā. Trauka apakšu var ieziest ar krējumu un tad likt pirmo cepumu kārtu. Cepumi var būt gan veseli, gan arī smalcināti. Tad uzsmērē krēmu. Un tā līdz trauks ir piepildīts. Beigās torti apkaisa ar rīvēto citronu miziņu un liek atdzesēties ledusskapī vismaz stundu.