Ja mīlat gatavot tortes ar biskvītu, bet ne īsti labi sanāk biskvīts, tad noteikti izmēģiniet šo recepti. Gatavais biskvīts sanāk maigs, porains, viegli sagriezt un nedrūp.
Sastāvdaļas:
- Olas – 4gb
- Milti – 1 glāze
- Pūdercukurs – 1 glāze
- cepamais pulveris – 1 tējk.
- Eļļa
Pagatavošana:
Sagatavo visas sastāvdaļas. Miltus iesijā traukā, pievieno cepamo pulveri, samaisa. Dziļā traukā iesit olas, pieber pūdercukuru, kārtīgi sakuļ ar mikseri vai ar slotiņu. Tālāk pieber miltus pa daļām un nepārtraukti maisa. Formas apakšu no ārpuses apklāj ar foliju. Formu iesmērē ar eļļu un lej mīklu. liek cepties 180 grādos. Pirmās 35-40 minūtes cepeškrāsni neatver. Tad uzmanīgi pārbaudīt biskvīta gatavību ar koka kociņu. Ja biskvīts ir gatavs, tad kociņš būs sauss. Izņem formu no cepeškrāsns. Gatavo biskvītu atdzesē uz restītes, apgriežot formu ar apakšu uz augšu. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, izņem no formas. Ar nazi uzmanīgi apvelk visapkārt formai un tikai tad noņem formas malas, tad atdala apakšu. Biskvīts gatavs. Vislabāk to izmantot otrā dienā, tāpēc aptiniet biskvītu ar pārtikas plēvi un lieciet ledusskapī.