Minimums sastāvdaļu, vienkārša pagatavošana un aromātiski, garšīgi radziņi gatavi! Katra saimniece novērtēs šo recepti, bet ciemiņi un mājinieki paliks ļoti apmierināti un paprasīs vēl.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šīs receptes noslēpums ir tajā, ka visas darbības ir jāveic ļoti ātri. Svarīgi, lai sviests nepaspētu pilnībā izkust. Biezpienu labāk izvēlēties bez lieka mitruma, bet ja pildījums sanāk pārāk šķidrs, tad var pievienot vairāk miltu. Pirmām kārtām milti jāizsijā caur smalku sietu, pievienojot šķipsniņu sāls. Sviestam jābūt aukstam. Var pirms tam ielikt saldētavā uz 10 minūtēm. Auksto sviestu uz rupjas rīves ierīvē miltos. Pievieno biezpienu un veiklām kustībām samaisa. Jāsanāk kā drupatām. Pa vidu izveido bedrīti un liek olu un maisa līdz sanāk viendabīga masa.
Mīklai jāsanāk mīkstai, maigai. Ja mīkla ir sanākusi mitra un lipīga, tad jāpievieno milti. Sanāk apaļš mīklas kamols. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1-2 stundām. Šī mīkla ledusskapī var glabāties trīs diennaktis, tāpēc ja ir nepieciešams, to var pagatavot iepriekš. Mīklu sadala trīs vienādās daļās. Vienu liek uz galda, bet pārējās liek atpakaļ ledusskapī. Galdu apkaisa ar miltiem un izrullē mīklu aplī 0,4 cm biezumā. Mīklu sadala sektoros 4 vai 8, atkarīgs no apļa lieluma. Rullīšus tin sākot ar platāko galu, tā lai veidojas skaisti radziņi. Tādā veidā izstrādā visu mīklu. Cepamo pannu izsmērē ar sviestu vai ieklāj cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Labu apetīti!