Cepumi ir ātri un viegli pagatavojami. Nepieciešamas nedārgas, pieejamas un pats galvenais veselīgas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
- Biezpiens – 300g (ar zemu tauku saturu)
- Milti – 230g (izsijāti)
- Sviests – 150g
- Olas – 1gb
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Cukurs – pēc garšas
Pagatavošana
Biezpienu liek dziļā bļodā un saspaida ar dakšiņu. Pievieno sviestu istabas temperatūrā. Kārtīgi samaisa līdz veidojas viendabīga masa. Masai pievieno olu un atkal kārtīgi samaisa ar dakšiņu. Šajā gadījumā blenderi vai mikseri labāk neizmantot. Miltus izsijā un pievieno cepamo pulveri. Pa nelielam daudzumam miltus pievieno biezpiena masai. Sanāk bieza un stingra mīkla. Mīklu izrullē uz tīras virsmas. Ar apaļu formu izspiež aplīšus uz mīklas. Aplīšus apviļā cukurā no abām pusēm un saloka uz pusēm un vēlreiz uz pusēm, lai veidojas trīsstūrīši.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepampannu izklāj ar cepampapīru un kārto cepumus pietiekamā attālumā vienu no otra. Cep 20 minūtes. Pasniedz atdzesētus.