Tā vietā, lai saputotu olbaltumvielas ar cukuru un ilgstoši ceptu, mēs jums piedāvājam bezē pagatavošanas recepti, kas ilgst ne vairāk kā 10 minūtes. Bezē cepumi pieder pie vieglākajiem desertiem, un ne tikai gaisīgās struktūras dēļ. Tradicionālais franču deserts tika pieminēts pavārgrāmatās ar nosaukumu “bezē” jau 17. gadsimtā, un tagad pat bērns to varēs izdarīt!
Sastāvdaļas
- 1 olas baltums
- 300g pūdercukura
Pagatavošana
Olbaltumu sajauc ar pūdercukuru līdz viendabīgai masai. Mīklai jābūt diezgan biezai. Izveido mazas bumbiņas un liek uz trauka vismaz 5 minūšu atstatumā vienu no otra. Liek mikroviļņu krāsnī uz 2 – 3 minūtēm.
Desertam var pievienot vaniļu vai kokosriekstu ekstraktu.