Bez cepšanas un cepeškrāsns: mana “īpaši” gardākā kūka (mīlu to maiguma un gatavošanas viegluma dēļ). Kūka “Plombīrs”

edzive

Šodien vēlos ar jums padalīties ar ļoti, ļoti gardas saldējuma kūkas recepti! Esmu to tik ļoti iemīļojusi, jo gatavošana aizņem vien 30 minūtes un tā ir viena no mana vīra un bērnu mīļākajām kūkām pateicoties tās maigajai un krēmīgajai garšai. Tā pagatavojas tik ātri, jo to nav nepieciešams cpet, kas ir viens no lielākajiem plusiem vasaras karstajam laikam!

Kūkai kādu brītiņu vajadzēs sasūkties ledusskapī un, lai to ātrāk varētu likt aukstumā, iesaku sākt ar krēma pagatavošanu.

Krēmu pagatavo pavisam vienkārši:

Katliņā sakuļ divas olas. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, kā arī cieti.

Nav svarīgi, vai tiek pievienota kukurūzas vai kartupeļu ciete – tās darbojas vienādi. Visu kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Tālāk pievieno skābo krējumu ar tauku saturu 20%, vēlreiz samaisa ar putojamo slotiņu un liek uz uguns.

Vāra krēmu uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, lai nekas nepiedeg. Nebaidieties, ja maisījums karsējot sākotnēji kļūs šķidrs — procesa laikā tas noteikti sabiezēs.

Tiklīdz krēms sabiezē, noņemiet to no karstuma un pievienojiet sviestu, samaisiet, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.

Svarīgi! Krēmam svarīgi ir pievienot labas kvalitātes sviestu, lai tas izdotos perfekti!

Kamēr krēms dziest, gatavo pamatni:

Lai to izdarītu, sasmalciniet smilšu mīklas cepumus, izmantojot blenderi. Ja jums nav blendera, tad cepumus var ielikt biezākā maisiņā un ar mīklas rulli izklapēt tos drumstalās.

Kūkas formēšana:

Šim nolūkam ideāli piemērota ir cepamā forma — manējai ir 18 cm diametrs. Ja šādas formas jūsmajās nav, tad kūku var likt cepamajā traukā.

Lai kūka neliptu pie formas, nosedziet malas ar acetāta plēvi vai cepampapīru, kā parādīts fotoattēlā.

Pēc tam izklājiet slāņus: vispirms smilšu mīklas drupatas, pēc tam krēmu, vienmērīgi sadalot to. Atkārtojiet, līdz visas sastāvdaļas ir beigušās. Man sanāca četri slāņi.

Pēdējam slānim jābūt cepumu drupačām, sadaliet to vienmērīgā kārtā.

Un tad ielieciet kūku ledusskapī uz vismaz 2-4 stundām, vai vēl labāk uz nakti. Kad kūka sastingusi, izņem to no veidnes.

Virsu vari izrotāt ar ko vien vēlies: piemēram, cepumu skaidiņām, kokosriekstu skaidiņām vai šokolādi.

Kā jau teicu, mans pēdējais slānis ir smilšu cepumu drupatas. Var, piemēram, darīt savādāk – ap malām likt smilšu drupatas un vidū kokosriekstu skaidiņas. Kūku dekorēju arī ar mandeļu skaidām, piparmētru lapiņām un svaigām ogām! Variantu ir daudz, bet pats galvenais, ka sanāk ļoti garšīgi!

Paskaties, cik apetelīga ir sagriezta kūka! Jūs pat nevarat pateikt, ka tās sagatavošana prasīja ļoti maz laika! Krēms uz kūkas ir ļoti garšīgs, mēreni salds, viegli skābens un neticami krēmīgs!

Sastāvdaļas:

  • cepumi – 300g;
  • skābais krējums 20% – 500 ml;
  • olas – 2 gab.;
  • cukurs – 150 gr;
  • vaniļas cukurs – 5 g;
  • ciete – 2 ēd.k. l.;
  • sviests – 50 g.

Gatavojiet ar prieku, un es priecāšos redzēt jūsu atsauksmes komentāros!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More