Tiem, kas jau gaida Jaungada kūku, piedāvājam pagatavot torti “Kolibri”. Banānu biskvīts ar valriekstiem savienojumā ar vismaigāko krēmu un ananāsu gabaliņiem – tie ir visīstākie svētki.
Sastāvdaļas mīklai
- 280 g miltu
- 1 tējk. irdinātāja
- 1 tējk. kanēļa
- 230 g cukura
- 340 g banānu
- 150 g eļļas
- 2 olas
- 65 g valriekstu
- šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas krēmam
- 200 g sviesta
- 150 g pūdercukura
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 600 g saldkrējuma siera
Sastāvdaļas pildījumam
- 200 g ananāsu
- 160 g sīrupa
Pagatavošana
1.Gatavus banānus, cukuru, olas, šķipsniņu sāls un eļļu sakul ar blenderi līdz viendabīgai masai. Atsevišķā traukā saliec visas sausās sastāvdaļas: miltus, irdinātāju un kanēli. Uzmanīgi samaisi, bet pēc tam divos piegājienos pievieno sausās sastāvdaļas šķidrajai masai.
2.Pievieno mīklai iepriekš nosusinātus un sasmalcinātus valriekstus. Kārtīgi samaisi.
3.Sadali mīklu uz pusēm diviem cepšanas riņķiem 18 cm diametrā. Pēc izcepšanas katru biskvītu vēl sagriezīsim divās daļās. Ja ir vēlēšanās, var cept uzreiz ari 4 biskvītus.
Cep biskvītus pie 170 grādiem pusstundu. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti. Pēc izcepšanas atstāj biskvītus uz restēm atdzist.
4.Lai pagatavotu krēmu, sakul istabas temperatūras sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaišāka. Pēc tam pievieno atdzesētu saldkrējuma sieru un atkal sakul visu līdz viendabīgai masai. Gatavu krēmu ieliec konditorejas maisiņā.
5.Katram biskvītam nogriez virspusi, bet pēc tam pārgriez biskvītu divās plāksnēs. Vajadzētu sanākt 4 atsevišķiem biskvītiem tortes salikšanai.
Uz plata šķīvja liec pirmo biskvītu. Katra plāksne pirms krēma uzklāšanas ir jāpiesūcina ar ananāsu sīrupu. Ja tas ir pārāk stiprs, to var atšķaidīt ar vārītu ūdeni. Vienam biskvītam būs nepieciešams ap 30-40 ml sīrupa.
Nozied biskvītu ar krēmu, bet pēc tam saliec uz tā ananāsu gabaliņus. Pēc tam atkārto procesu: plāksne – sīrups – krēms – ananāsi un atkal nākamā plāksne…
6.Ar atlikušo krēmu apsmērē biskvīta sānu malas. Gatavu torti noliec ledusskapī uz 2-3 stundām, lai tā ievilktos.
7.Izrotā torti ar atlikušajiem riekstiem un ananāsiem. Labu apetīti!
Šajā tortē jums noteikti ļoti patiks banānu biskvīts un maigais krēms ar ananāsiem. Torte sanāk maiga, aromātiska un visai neparasta pēc garšas. Ļoti iesakām torti “Kolibri” katram, kurš vēlas palutināt savus tuviniekus aukstajā ziemas ikdienā. Nemaz nerunājot par svētku galdu, uz kura tai būs īstā vieta!