Sastāvdaļas
- Cepumi ne pārāk saldi – 300g
- Konservētu ananasu sīrups – 50ml
- Konservēti ananasi – 370-400g
- Vaniļas pudiņš – 1 paciņa 35g
- Saldas krējums 35% – 250ml
- Svaigais siers – 150g
- Pūdercukurs – 3 ēd. kar.
- Cukurs – 3 ēd. kar.
- Krējums 20% – 350g
- Dekorēšanai šokolāde, kakao vai rieksti
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina blenderī. Pievieno ananasu sīrupu un labi samaisa. Ananasus arī sablenderē līdz veidojas viendabīgs biezenis. Traukā liek ananasu biezeni, pievieno krējumu, paciņu sausā vaniļas pudiņu un 3 ēdamkarotes pūdercukura. Visu kārtīgi samaisa. Cepšanas formu ar izņemamo apakšu, pārtikas plēvē. Cepumu drupatas izliek formas apakšā vienmērīgā kārtā. Tad izliek ananasu masas kārtu. Torti apsedz ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz to brīdi, kamēr sakuļ saldo krējumu. Ja laiks atļauj, tad torti var ielikt ledusskapī uz visu nakti.
Traukā ielej aukstu saldo krējumu un sakuļ, pievieno cukuru un svaigo sieru. Sakuļ līdz veidojas viendabīga masa. Sanāk gaisīgs blīvs krēms. Izņem no saldētavas torti un krēmu uzliek virsū, tad atkal pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz 30 minūtēm. Izņem no saldētavas un dekorē – var pārkaisīt ar kakao, ar sarīvētu šokolādi vai apbērt ar sasmalcinātiem riekstiem. Labu apetīti!