Gaisīgs un izsmalcināts deserts. Var eksperimentēt ar dažādām ogām – lieliski derēs zemenes vai avenes.
Bezē biskvītam:
- 200 g olu baltumu (vēlams istabas temperatūrā, bet tas nav obligāti) — tas ir apmēram no 6 vidēja lieluma olām
- 300 g smalka cukura (veikalā centieties izvēlēties vissmalkāko graudu cukuru, vai arī samaļiet to kafijas dzirnaviņās)
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 1 tējkarote citrona sulas
- šķipsniņa sāls

Vispirms jāsagatavo cepamā plāts. Man ir standarta izmēra – 30 × 40 cm. Es to izklāju ar cepamo papīru. Papīram jābūt kvalitatīvam, var izmantot arī silikona paklājiņu.
Cepeškrāsni ieslēdzu un uzsildu līdz 150 °C.

Svarīgākais bezē biskvīta pagatavošanā ir pareizi un labi saputot bezē masu. Tas ir pamats.
Olu baltumus pārleju miksera bļodā, pievienoju šķipsniņu sāls un putoju uz minimālas jaudas, līdz izveidojas gaisīgas putas.

Tagad pa 1 ēdamkarotei pieberu cukuru un turpinu putot, līdz viss cukurs ir pievienots. Pakāpeniski palielinu miksera ātrumu. Es putoju ar 4. ātrumu no 7 iespējamiem — atkarībā no miksera tas var būt arī 3. ātrums. Labāk putot lēnāk, bet ilgāk!

Apturu mikseri un ar lāpstiņu noslauku cukuru no bļodas sienām. Turpinu putot, līdz viss cukurs ir pilnībā izšķīdis. Beigās palielinu miksera ātrumu un putoju, līdz izveidojas stingra, spīdīga masa.

Pieleju citrona sulu un kārtīgi samaisu.

Bezē masai jāizskatās šādi – stingra, blīva un spīdīga. Pieskaroties jūtams, ka cukurs ir pilnībā izšķīdis. Jo blīvāka ir bezē masa, jo gaisīgāks un kuplāks būs biskvīts!


Izsijāju cieti un ar lāpstiņu uzmanīgi iemaisu bezē masā.


Bezē masu lieku uz cepamās pannas un izlīdzinu. Līdz pašām maliņām neizlīdzinu.


Cepu bezē biskvītu 150°C temperatūrā 40-45 minūtes.

Gatavais biskvīts iegūs vieglu brūnu krāsu, kļūs krēmkrāsas, bet virsma būs cieta.

Pannu nekavējoties izņemu no cepeškrāsns. Uz tā lieku cepamo papīru un resti un apgriežu bezē biskvītu.


Noņemu cepamo papīru un atstāju biskvītu atdzist.

Krēmam:
- 250 g saldā krējuma (33-35% tauku saturs)
- 250 g maskarpones vai cita svaigā siera
- 25 g pūdercukura
- Ogas vai augļu gabali, vislabāk ar skābumu

Miksera bļodā sajaucu krējumu, sieru un pūdercukuru. Putoju uz vidēja ātruma, ļoti īsu laiku.


Izveidosies gluds, viendabīgs krēms, kas labi tur formu.

1,5 ēdamkarotes krēma atlieku dekorēšanai. Pārējo izklāju uz biskvīta. Virsū lieku zemeņu gabaliņus vai avenes.


Ar apakšējo cepamo papīru uzmanīgi sarullēju biskvītu.


Dekorēju virsu un lieku ledusskapī uz 1 stundu.


Gaisīga, viegla kā mākonis, maiga un kūstoša mutē! Bezē ruleti nav ieteicams gatavot iepriekš, taču bezē biskvītu var izcept iepriekš, atdzesēt un uzglabāt cepeškrāsnī.

Ogu svaigums lieliski līdzsvaro bezē saldumu!

Ja, neskatoties uz visām rekomendācijām, bezē biskvīts nav sanācis, mēģiniet izmantot citu cukuru vai citu cieti.

- Ko vajag ēst asins veselībai
- Slavenā bezē RULETE! Pati veiksmīgākā recepte!
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!