Ļoti vienkārša un ātra skrudru pūžņa recepte. Dalos!
Kā pagatavot:
Svarīgi ir pareizi izvēlēties cepumus – tiem jābūt garšīgiem. Šodien izmantojām Slegas cepumus ar iebiezinātā piena garšu, bet, protams, varat izvēlēties jebkurus pēc savas gaumes.
- Sasmalcinām cepumus nelielos gabaliņos.
- Sagatavojam krēmu: sajaucam vārītu iebiezināto pienu, mīkstinātu sviestu un skābo krējumu. Es parasti pati vāru iebiezināto pienu, bet var izmantot arī veikalā nopērkamo.
- Visu var samaisīt ar dakšiņu, bet ar mikseri būs ātrāk un viendabīgāk.
- Skābo krējumu pievienoju vienmēr – tas piešķir patīkamu vieglu skābumu un palīdz kūkai labāk sasūkties.

5. Sajaucam “krēmu” ar cepumu gabaliņiem un kārtīgi samaisām. Var pievienot arī riekstus pēc izvēles, bet šoreiz iztiekam bez tiem.

Iegūto masu veidojam kā kaudzīti uz kūkas šķīvja.

Pa virsu pārkaisām cepumu drupačas un sarīvējam nedaudz šokolādes – tās būs mūsu “skudriņas”. Šokolādes vietā var izmantot arī magones, bet ar šokolādi izskatās vairāk pēc skudrupūžņa.

Un viss! Atliek tikai ļaut kūkai nedaudz ievilkties. Mēs to nogaršojām jau pēc stundas, bet, protams, vislabāk būtu atstāt vismaz 6 stundas, lai tā kārtīgi sasūktos.


Sastāvdaļas kūkai “Skudru pūznis” bez cepšanas
- Cepumi (Selgas ar iebiezinātā piena garšu vai jebkuri citi pēc izvēles) – 500–550 g;
- Vārīts iebiezinātais piens – 1 bundža (360 g);
- Sviests (izkausēts) – 100 g;
- Skābais krējums – 2 ēd.k.;
- Šokolāde (dekorēšanai).
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!