Tādus gurķus gatavoju ziemai salātiem, vinegretam vai marinētiem gurķiem bez sterilizācijas.
Gatavojam! Šai receptei ir piemēroti pārauguši gurķi, bojāti vai jebkurš cits gurķu defekta stāvoklis.
Gurķiem nogriež galus no abām pusēm. Gurķus sagriežam mazos kubiņos – kā parasti sagriežam olivjē vai vinegretam.
Pārlieciet sagrieztos gurķus tīrās burkās. Es nesterilizēju burkas, tikai kārtīgi izmazgāju.
Burkās ielejam vārošu ūdeni.
Viegli uzliekam vāciņus un atstājam šādi uz 15 minūtēm.
Pēc 15 minūtēm ūdeni nolejam katlā.
Un 1 litram ūdens pievienojiet 1 ēdamkaroti sāls, divas ēdamkarotes cukura un vienu tējkaroti ar citronskābi.
Pievieno diļļu lietussargus.
Uzliekam uguni, uzvāram un vāra sālījumu 2-3 minūtes. Noņem no uguns un izņem zaļumus – tie vairs nav vajadzīgi.
Tad marinādi lejam burkās.
Mēs aizveram burkas ar vākiem. Un burkas apgriežam otrādi un atstājam nostāvēties līdz tās pilnībā atdziest, nevajag burkas pārsegt ar segu.
Saskaņā ar šo recepti gurķu pagatavošana ir ļoti vienkārša, un gurķi ir ļoti garšīgi. Ziemā es atveru burciņu, vienkārši notecinu sālījumu un pievienoju salātiem, vinegretiem vai citiem salātiem – tas ir ļoti ērti.
Sālījums 1 litram ūdens:
- Sāls – 1 ēd.k. l.
- Cukurs – 2 ēd.k. l.
- Dilles – 2 lietussargi
- Citronskābe – 1 tējk. ar kalniņu