Šī recepte ar cīsiņiem mīklā patiks pat vislielākajiem gardēžiem. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un cīsiņš mīklā ir bērnības klasika. Izvēlieties augstas kvalitātes desu un pagatavojiet pats šo gardumu!
Sastāvdaļas
- 250ml ūdens vai piena
- 3 tējkarotes cukura
- 6g sausā rauga
- 400g miltu
- 50ml augu eļļas
- 0,5 tējkarote sāls
- 15 cīsiņi
Pagatavošana
Bļodā sajauc siltu pienu, sauso raugu un cukuru. Piena vietā var droši lietot arī siltu ūdemi. Visu samaisa un ļauj tam zem dvieļa pastāvēt aptuveni 15 minūtes. Pēc 15 minūtēm raugam pievieno sāli un augu eļļu.
Tagad pakāpeniski bļodā iesijā miltus un mīklu mīca, līdz tā pārstāj lipt pie rokām. Tas aizņems aptuveni 5 – 7 minūtes. Tad mīklu pārliek ar sviestu apziestā traukā un pārklāj ar dvieli, liek siltā vietā uz pusotru stundu.
Tad mīklu sagriež 15 gabaliņos. Katram gabaliņam vajadzētu svērt aptuveni 50g. Tad pārklāj mīklas pikučus ar pārtikas plēvi un atstāj 15 minūtes.
Tad no katras bumbiņas izrullē garu mīklas plēksni un aptin apkārt katram cīsiņam. Liek visu uz plātes ar cepamo papīru, apklāj ar dvieli un ļauj atpūsties 15 minūtes. Tad mīklu apsmērē ar olu.
Sep 25 minūtes 180 grādos.
Labu apetīti!