Kādai jābūt ābolu pīrāga mīklai? Nepieredzējušām saimniecēm bieži vien ābolu pīrāgs ir sauss. No vienas puses šo problēmu var atrisināt mīklai pievienojot vairāk ābolu.
No otras puses, ne visiem šis risinājums patiks un tāpēc mēs piedāvājam citu izeju. Lai ābolu pīrāgs būtu pufīgs, gaisīgs un nedaudz mitrs, mīklai pievienojiet majonēzi.
Mīklas recepte ābolu pīrāgam
- 3 āboli
- 3 olas
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- šķipsna sodas
- 0,5 tējkarote sāls
- 3 ēdamkarotes sviesta
- naža gals vaniļas
- pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana
Vispirms sagatavo ābolus – sagriež tos mazos gabaliņos, pievieno mazliet citronu sulas un uz laiku atstāj.
Bļodā sakuļ olas un cukuru.
Tad pievieno majonēzi, olas, sodu, sāli un vaniļu. Visu samaisa līdz viedabīgai masai. Pievieno mīkstu sviestu un iesijā miltus. Mīklu samīca.
Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar nelielu daudzumu miltu.
Ābolus liek cepamajā formā un pārlej ar mīklu.
Liek formu cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Pirmajā pusstundā ieteicams neatvērt cepeškrāsns durvis, lai kūka nesakristos.