Sastāvdaļas
- Milti kviešu – 350g
- Cepamais pulveris – 10g
- Soda – 2g
- Kefīrs – 150ml
- Olas – 1gb
- Sāls – 3g
- Eļļa cepšanai
Lasi arī: Kartupeļu kotletes ar žāvētu gaļu
Pagatavošana
Miltus samaisa ar cukuru, cepamo pulveri un nedaudz sodas. Pievieno kefīru. Kefīra vietā var ņemt paniņas vai jogurtu. Pievieno olu, sāli. Samaisa un ļauj mīklai pastāvēt 15 minūtes. Uzber uz galda nedaudz miltu un izmīca mīklu. Mīklu sadala divās daļās un katru daļu izrullē garenā 5-7mm biezā plāksnē. Sadala mīklu strēmelēs pa 20-25mm platumā. Strēmeles saliek pa divām vienu virs otras. Izmantojot kādu kociņu (piemēram sushi irbuli) saspiež abas strēmeles kopā gareniski pa vidu. Tad pārgriež uz pusēm, lai virtulis nesanāk pārāk garš. Aizspiež abus galus un liek cepties. Cep dziļā pannā vai katliņā, kur var ieliet pietiekoši eļļas. Cep uz vidējas uguns lai paspēj izcepties vidus. Izmērā palielinās trīs reizes. Ja vēlaties saldākus virtuļus, tad beigās pārkaisa ar pūdercukuru vai pasniedz ar medu vai ievārījumu.