Šī būs viegla, garšīga un aromātiska meduskūka ar krējuma krēmu.
Sastāvdaļas
Biskvītam:
- Milti – 320g
- Sviests – 150g
- Medus – 110g
- Olas – 3gb
- Cukurs – 80g
- Sāls – šķipsniņa
- Soda – 1 tējk.
Krēmam:
- Krējums 25% – 650g
- Pūdercukurs – 70g
Pagatavošana
Katliņā ar augstām malām liek cukuru, sviestu, medu. Uz vidējas uguns karsē līdz sasniedz vārīšanās temperatūru. Kad parādās pirmie burbuļi, pieber sodu. Masa stipri saputosies. Nepārtraukti maisot vāra līdz masa kļūst skaisti brūnā krāsā. Pārlej masu traukā, kur maisīs mīklu un ļauj atdzist. Atdzisušā masā pa vienai liek klāt olas, samaisa ar mikseri vai slotiņu. Maisot pievieno šķipsniņu sāls, iesijā miltus. Mīklai nav jābūt biezai. Mīklu plānā kārtā klāj uz cepampapīra. Var cept biskvītus vēlamajā formā. Ja cep apaļus izmantojot formu 20 cm diametrā, tad sanāk ap 10 ripas. Katru ripu cep ap 6 minūtes 180 grādos.
Krēmam samaisa krējumu ar pūdercukuru. Divas izceptās ripas sasmalcina drumstalām, ko apkaisīt kūkas virsu un malas. Kad ripas atdzisušas kārto torti – ripa, krējums vienmērīgi izlīdzināts, ripa un tā saliek visas ripas. Malas un virsu nokaisa ar drumstalām.