Sarkanā velveta kūka

edzive

Tuvojas Latvijas dzimšanas diena un, ja vēlies iepriecināt savus tuvos ar īstu šedevru, tad šī recepte būs domāta tieši tev! Turklāt kūka būs brīnišķīga arī Ziemassvētku laikā dēļ tās intesīvajām un skaistajām krāsām.

Triki velveta kūkas pagatavošanā

  • Izmantojiet saldkrējuma un eļļas kombināciju. Sviests un eļļa kūkai piešķirs mitru tekstūru.
  • Izmantojiet speciālos miltus kūkām. Kūku miltos ir mazliet mazāk lipekļa nekā parastajos miltos, kas kūkai rada maigāku un vieglāku tekstūru.
  • Izmantojiet krēmsiera un sviesta kombināciju.

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes miltu
  • pusotra glāze cukura
  • 3 tējkarotes nesaldināta kakao
  • 1 tējkarote sodas
  • pusglāze sviesta
  • 3 olas
  • 1 glāze paniņu
  • 3/4 glāzes rapšu eļļas
  • 1 – 2 tējkarotes sarkanās pārtikas krāsvielas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Krēmam:

  • Istabas temperatūrā atdzesēts krēmsiers
  • 12 ēdakmarotes sviesta
  • pūdercukurs
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

Samiksē kopā miltus, cukuru, kakao pulveri, sodu un nedaudz sāli. Tad miltiem pievieno sviestu, vislabāk, ja to dara tā – sviestu iepriekš sadala kubiņos. Nākamo kubiņu pievieno tikai tad, kad iepriekšējais ir iemaisīts masā/

Mazā bļodā iesit olas, paniņas, eļļu, sarkano pārtikas krāsvielu un vaniļu. Šķidro masu pievieno sausajai un maisa tik ilgi, līdz viss iegūst vienmērīgu tekstūru. Ar lāpstiņas palīdzību bļodas malas atbrīvo no pielipušās mīklas.

Tad mīklu izlej pa divām cepamajām plātēm. Cep 16 – 22 minūtes, atkarībā no pannas dziļuma. Ļauj kūkai atdzist, tad ar nazi atdala kūku no pannas malām un apgriež otrādi.

Gatavo krēmu. Lielā bļodā kopā samiksē krēmsieru un sviestu, tad pievieno pūdercukuru un maisa, kamēr viss gatavs! Pievieno vaniļas ekstraktu.

Tad kūku veido tādu, kāda tā ir attēlos!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More