Ko gan mēs zinām par Austrālijas virtuvi? Neko daudz, vismaz es nē, atzīšos. Tomēr Austrālijas “The Kitchen Rules” mudināta pieķēros vienam Austrālijā dzimušas desertam – Pavlovai. Tas nosaukts par godu visu laiku slavenākajai krievu balerīnai – Annai Pavlovai, kad tā 20. gs. 20.gados viesojusies tālajā kontinentā. Kāda ir Pavlova? Apkārt kraukšķīga bezē kārtiņa, iekšā zefīra tipa mīkstums. Nepieciešams stingri sekot receptes norādījumiem. Tad rezultāts būs gan vienreizēji skaists un ar acīm baudāms, gan ak… Ļoti, ļoti garšīgs. Šī recepte nāk no Austrālijas slavenākās pavāres Donnas Hejas mājas lapas. Augļus un ogas dekorēšanai var variēt pēc sezonas!
Sastāvdaļas
- 150 ml olas baltumi (aptuveni 4 olas)
- 220 g smalkā baltā cukura
- 2 tējk. kukurūzas (var izmantot arī kartupeļu) miltu
- 2 tējkarotes etiķa
- 250 ml saldā krējuma (40%)
- 3 gatavi kivi, sagriezti šķēlēs
- sauja aveņu
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 140°. Olas baltumus ar mikseri saputo, līdz tie kļūst stingri (ceļot ārā miksera putošanas slotiņas, baltumi ceļas līdzi). Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno cukuru. Puto, līdz baltā masa kļūst izteikti krēmīga, spīdīga un stingra. Saputotajiem olas baltumiem pievieno kukurūzas (kartupeļu) miltus un etiķi. Uzputo. Iegūto masu ar karoti liek uz cepešpannas (apakšā klāj cepamo papīru) 18 cm diametrā. Temperatūru cepeškrāsnī nogriež līdz 110°C. Cep 1 stundu un 20 minūtes. Tad karstumu izslēdz un ļauj pavlovai pilnībā atdzist, to no krāsns neizņemot! Uzputo saldo krējumu, izklāt pār atdzisušo pavlovu. Pa virsu kārto pusmēnestiņos sagrieztus kivi un ogas. Pasniedz nekavējoties.