Šī būs lieliska kūka kafijas fanātiem. To nav nekādu problēmu pagatavot mājas apstākļos.
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 2 olas dzeltenumi
- 3 glāzes cukura
- pusglāze miltu
- pusotra tējkarote cepamā pulvera
- 5 tējkarotes kafijas
- 1 l ūdens
- 1 vaniļas pudiņš
- 50g sviesta
Pagatavošana
Mīklai olas baltumus saputo, tad pievieno cukuru un 6 olas dzeltenumus. Vēlreiz visu saputo un masā viegli iecilā cepamo pulveri un miltus. Tad lieciet mīklu formā un cepiet 25 minūtes 175 grādu temperatūrā. Izcepto pamatni sagrieziet uz pusēm un vienu daļu izmērcējiet iepriekš uzvārītā kafijā.
Krēmam: uzvāra puslitru ūdens un pievieno ūdenim šķīstošo kafiju. Kad kafija atdzisusi, pievieno vaniļas pudiņu un 2 olu dzeltenumus. Tad uzvāra pārējo kafiju, pievieno cukuru un pudiņa maisījumu pievieno jaunajai kafijai. Tad izkausē sviestu un pievieno pudiņam. Ļauj atdzist. Krēmu uzklāj uz biskvīta, un tā kūku sadala kārtās. Kūkas augšpusi aplej ar kausētu šokolādi.