Kas pirmais nāk prātā dzirdot vārdu «DESERTS»? Kūkas, šokolāde, augļi. Taču var apvienot visus šos lieliskos komponentus, un tad iznāk garšīga simbioze – šokolādes – banānu torti. Šo pasakaino brīnumu var pagatavot bez lielām pūlēm multivāramajā katlā. Vajag tikai mazliet darba un fantāzijas.
Ne velti šokolāde tiek uzskatīta par saldumu karalieni: šokolāde ir laba garastāvokļa un pozitīvas enerģijas lādiņš. Banāni savukārt pievieno eksotisku pieskaņu. Torte, kas ir pagatavota no šiem abiem komponentiem kļūst par īstu garšas un aromāta kārdinājumu. Pretoties nav iespējams! Savukārt pagatavošana multivāramajā katlā – vienkāršs un nebūt nav nogurdināms process.
Tātad laiks ķerties pie radoša procesa. šokolādes – banānu deserts sastāv no biskvīta un krēma.
Biskvītam vajadzētu iegādāties:
- pienu un cukuru – pa 1 glāzei;
- augu eļļu – pusi glāzes;
- 4 ēd. karotes kakao;
- 3 olas;
- pusotras glāzes miltu;
- 1 ēd. karoti cepamā pulvera un paciņu vaniļas cukura.
- Tā kā torte tomēr ir šokolādes – banānu, bet biskvīta receptē banānu nav, tād banāni tiks pieminēti krēmā:
- 2 – 3 gab. ļoti gatavu banānu;
- 450 g skābā krējuma (trekna – 25%)
- glāzi cukura.
Pagatavošana:
Mīklas izveidei nepieciešams kārtīgi saputot olas ar cukuru un vaniļu. No tā cik kārtīgi būs sakultas olas ir atkarīga biskvīta kvalitāte, tāpēc mikserim būs jāstrādā ne mazāk kā 10 minūtes.
Tad masā vajadzētu pievienot pienu un sviestu, visu samaisīt. Nobeigumā pievienot miltus, kakao, cepamo pulveri (sausās sastāvdaļas ērtāk sajaukt par iepriekš).
Multivāramajā katlā biskvīts sacepas 80 minūtēs. Atvērt katla vāku cepšanas procesā nevajadzētu – biskvīts var sakristies. Tā ir viena no priekšrocībām, ko dod gatavošana multi katlā – kamēr tas nodarbojas ar mīklas gatavošanu, var darīt ko citu. Tad vienkārši izņemt gatavo plāceni un atdzesēt to.
Tagad pats interesantākais: atdzisušam biskvītam vajag nogriezt augšējo daļu un uzmanīgi izņemt viduci. Vajadzētu lai sanākt tāda kā bļodiņa, ar apakšu un maliņām.
Krēma pagatavošana ir ļoti vienkārša: saputot krējumu ar cukuru. Daļu izņemta biskvīta un krēma var atlikt, lai vēlāk varētu izrotāt torti. Atlikušo biskvīta mīklu un krēmu ir sajaukt ar saspaidītiem banāniem. Tagad atliek vien piepildīt mūsu biskvīta bļodu ar krēmu un uzlikt tai biskvīta vāku.
Nobeigums: apsmērēt torti ar krēmu un apbērt ar biskvīta drupačām. Lai torte kārtīgi ievilktos, tai vajadzētu pastāvēt trīs stundas ledusskapī.
Dekorējot torti, var rīkoties arī citādi: krēma vietā apliet to ar šokolādes glazūru. Krēmu un biskvītu, tad atlikt nevajadzēs.
Gatavot glazūru vienkārši: sajaukt glāzi krējuma, glāze cukura un 5 ēd. karotes kakao. Viss tiek vārīts uz lēnas uguns līdz pirmajiem burbuļiem. Tad mazliet atdzesēt– un gatavs. Uzdevumu vēl vairāk var vienkāršot, ja izkausēt šokolādes tāfelīti un apliet ar to jau sagatavotu desertu.
Var izskatīt vēl vienu šā deserta variantu:
- Biskvītu pagatavot pēc iepriekšējās receptes multi katlā;
- Krēmam paņemt nevis skādo krējumu, bet saldo;
- Banānus nevis saspaidīt, bet sagriezt gareniski, un salikt uz biskvīta;
- Sajauktu izņemto biskvītu ar putukrējumu uzliet banāniem virsū, (šajā gadījumā biskvīta vāku arī nevajadzēs)
- Beigās apliet torti ar šokolādes glazūru, pagatavotu pēc iepriekš minētās receptes.
- Jādot vaļu savai fantāzijai. Var variēt dažādi. Garša no tā nebūt nemainīsies.
- Jūsu šokolādes – banānu kompozīcija multivāramajā katlā ir gatava!