Mājas apstākļos gatavots konjaks

edzive

Pie manis nesen viesojās mana tante un līdzi bija paņēmusi pašgatavaotu konjaku. Tas bija tik garšīgs un aromātisks… Un nebūt nevarēja pateikt, ka tas daudz atšķirtos no veikalā nopērkamajiem dzērieniem.

домашний коньяк из самогона

Izrādās, ka tas nebūt nav tik dārgs un sarežģīts prieks. Lūk, konjaka recepte.

Sastāvdaļas

  • 3 litri samogonka vai šņabis;
  • 2 ēdamkarotes ozola mizas;
  • 1 šķipsna malta muskatrieksta;
  • 1 šķipsna kardamona;
  • 3 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana

Ozola mizu ir iespējams iegādāties aptiekā. Pirms mērcēšanas iesakām katliņā vismaz 10 minūtes to pavārīt.

домашний коньяк из водки

Cukuru izšķīdina nelielā šnabja daudzumā un izvāra sīrupu. Burkā salieciet visas sastāvdaļas un kā pēdējo pievieno sīrupu. Burku kārtīgi aiztaisa un liek glabāties tumšā vietā. Vislabāk uz divām nedēļām, bet ne ilgāk kā uz mēnesi.

домашний коньяк в домашних условиях

Pēc tam, kad dzēriens ir ieguvis intensīvu krāsu un garšu, tas ir jāfiltrē. Iepildiet to skaistās pudelēs un lieciet to atpakaļ uz tumšā vieta un šoreiz uz aptuveni pusgadu. 

Un konjaks būs gatavs!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More