Baklažānu ikri ir vienkārša un garda uzkoda, ļoti labi pazīstama no padomju laikiem. Mūsu klimats ir ļoti piemērots to izaudzēšnai priekš konservācijas. Šī recepte ir diezgan tradicionāla, jo ikriem pievienotas pupiņas un tieši pupiņas baklažāniem dod sātīgumu.
Sastāvdaļas
- 1,5kg baklažāni
- 250g pupiņas
- 500g sīpols
- 1,5kg tomātu
- 1kg paprika
- 2 čili pipari
- 125 sviesta
- sāls pēc garšas
- cukurs pēc garšas
- saišķis pētersīļu
Pagatavošana
Pupiņas novāra. Baklažānus, sīpolus un papriku sagriež kubikos un apbrūnina sviestā. Tomātiem novelk mizu, sagriež un visam pievieno. No čili pipara izņem sēklas un liek klāt. Pievieno sāli un cukuru. Dārzeņus gatavo uz lēnas uguns patuveni 20 minūtes, pastāvīgi maisot. Tad pievieno pupiņas un pētersīļus.
Vāra uz lēnas uguns vēl 20 minūtes. Pagatavošanas beigās pēc gaumes var pievienot vēl garšvielas. Pilda sterilizētās burkās.